dimecres, 25 de novembre del 2015

RACÓ DE CONSTRUCCIONS

Com sabeu, a primària també feim racons. Al nostre cicle n'hi ha tres: joc simbòlic, art en anglès i construccions. Cada infant, de primer i segon, tria lliurement l'ordre dels racons, que són trimestrals. Així tenim diferents grups de treball amb infants de primer i segon.
Varen començar la segona setmana d'octubre.
La primera sessió de construccions fou de contacte amb l'espai i els materials que, encara que la majoria dels materials són iguals que al racó d'ed. Inf., l'espai canvia i hi ha elements nous. També vàrem parlar de les normes del racó. Finalment vàrem jugar una estoneta.




A la segona sessió, a més de jugar de manera lliure, vàrem dibuixar figures geomètriques i en vàrem escriure en nom.




A la tercera sessió, amb l'ajuda de les peces del racó, vàrem intentar dibuixar cossos geomètrics, sense posar cap nom. No va ser gens fàcil. De deures, havíem d'esbrinar el nom dels diferents cossos dibuixats.




A la quarta sessió vàrem seguir practicant el dibuix dels cossos geomètrics i els vàrem relacionar amb la seua forma plana. Triangle-piràmide, quadat-cub, cercle-con i rectangle-prisma. 




A la cinquena sessió vàrem intentar escriure el nostre nom amb lletres 3D.




A la sisena sessió, a més de jugar lliurement, vàrem seguir practicant el dibuix de les lletres 3D escrivint el nom d'un/a company/a.




A la setena sessió, vàrem fer d'arquitectes de manera individual. Vàrem dissenyar la nostra costrucció i després la vàrem fer.




A la vuitena sessió, vàrem fer d'arquitectes en parella, amb tot el que suposa arribar a acords per tal que els plànols siguin iguals. Després cada parella feia una sola construcció a través dels seus plànols.





A les dues següents sessions, i per parelles, vàrem intentar reproduir una construcció a partir d'una fotografia. Encara que semblava una activitat complicada, heu de saber que ho vàrem fer prou bé i aviat.




Encara ens falten un bon parell de sessions per acabar el trimestre. Hi ha alguna sorpresa. Ja us anirem informant.


1 comentari: